Menu główne i lunche w Różanej
Lunche dostępne od 29.05 do 02.06.2023.
Dania serwujemy od 11 do 16.00. Serdecznie zapraszamy!
Zamów: 697 567 776
Przyjdź do nas na #lunch albo zamów 697 567 776
Lunche dostępne codziennie od 11 do 16 
Chłodnik ogórkowy 16
Krem z białych warzyw z chipsem z pora 18
Chili con carne 20
Kotlet mielony, młode ziemniaczki, surówka z czerwonej kapusty 23
Naleśniki ze szpinakiem w sosie pomidorowym 27
Schab smażony, kasza bulgur, boczniaki w śmietanie, warzywa blanszowane 32
SAŁATKI WE WTORKI- 28 ZŁ
MAKARONY W ŚRODĘ – 28 ZŁ
Dania serwujemy od 11 do 16.00. Serdecznie zapraszamy!
Zamów: 697 567 776

Lunche dostępne codziennie od 11 do 16
Chłodnik ogórkowy 16
Krem z białych warzyw z chipsem z pora 18
Chili con carne 20
Kotlet mielony, młode ziemniaczki, surówka z czerwonej kapusty 23
Naleśniki ze szpinakiem w sosie pomidorowym 27
Schab smażony, kasza bulgur, boczniaki w śmietanie, warzywa blanszowane 32
SAŁATKI WE WTORKI- 28 ZŁ
MAKARONY W ŚRODĘ – 28 ZŁ
Zamówienia można składać telefonicznie lub na Pyszne.pl.
Podziel się smakiem
Deska polskich serów dojrzewających z winogronami i orzechami – 100g (2 os.) 42| 200g (4 os.) 78
Deska suszonych wędlin od lokalnych dostawców z pieczonymi pomidorami – 100g (2 os.) 44| 200g (4 os.) 79
Przystawki
Proziaki z pastą z bobu i oleju lnianego NOWOŚĆ 29
Proziaki with broad bean paste and linseed oil NEW
Tatar wołowy podwędzany pędami róż 48
Beef tartare, smoked with rose shoots
Zupy
Chłodnik buraczany na kefirze z wiśniami NOWOŚĆ 23
Beetroot soup with kefir and cherries NEW
Zupa z czosnkiem niedźwiedzim, żółtkiem i grzankami 23
Wild garlic soup with egg yolk and croutons
Żurek tarnowski 23
Regional sour rye soup
Barszcz czerwony z uszkami gęsimi i asiette malinowym 28
Red borscht with goose dumplings and raspberry assiette
Dania główne
Pierogi z burakiem i twarogiem wędzonym,
kawior buraczany NOWOŚĆ 39
Dumplings with beetroot and smoked cottage cheese, beetroot caviar NEW
Gołąbki z soczewicą i warzywami w sosie ze świeżych pomidorów NOWOŚĆ 39
Stuffed cabbage with lentils and vegetables in fresh tomato sauce NEW
Filet supreme z kurczaka zagrodowego, zapiekany z serem
Wańczyk i boczniakami, grillowana polenta i blanszowana cukinia NOWOŚĆ 41
Farm chicken supreme fillet, baked with Wańczyk cheese
and oyster mushrooms, grilled polenta and blanched zucchini NEW
Panierowany schab z kością, purée ziemniaczane z czosnkiem niedźwiedzim i kapusta zasmażana 45
Breaded pork loin on the bone, potato purée with wild garlic and fried cabbage
Żebro w sosie miodowo – piwnym na
bagietce z pieczoną kapustą NOWOŚĆ 51
Rib in honey-beer sauce on a baguette
with roasted cabbage NEW
Placki ziemniaczane z jagnięciną i warzywami blanszowanymi 47
Potato pancakes with lamb and vegetables
Udziec z królika, talarki ziemniaczane, zielone
warzywa w sosie rozmarynowym NOWOŚĆ 56
Rabbit leg, potato slices, green vegetables
in rosemary sauce NEW
Golonka w sosie demi – glace, galicyjski knedel,
puree cebulowe, kapusta chińska NOWOŚĆ 54
Pork knuckle in demi-glace sauce,
Galician dumplings, onion puree, Chinese cabbage NEW
Stek z polskiego antrykotu z frytkami domowymi i sosem z wina czerwonego 90
Polish entrecote steak with homemade fries and red wine sauce
Stek sezonowany na sucho 100 g 30
Dry seasoned steak
Ryby
Gulasz z ryb słodkowodnych w sosie pomidorowo – paprykowym,
kulki kukurydziane, kiszona cytryna NOWOŚĆ 46
Freshwater fish stew in tomato and pepper sauce, corn balls, pickled lemon NEW
Sandacz filetowany z ziemniakami confitowanymi,
pieczone buraczki i sos śmietanowo – maślany 58
Zander filleted with confit potatoes,baked beetroots and cream-butter sauce
Makarony domowe i sałatki
Makaron wstążki z pesto z czosnku niedźwiedziego, pomidorkami koktajlowymi, serem dojrzewającym i orzechami 38
Pesto pasta with wild garlic, cherry tomatoes, ripening cheese and nuts
Makaron sprężynki z serem blue Wańczyk i truskawkami NOWOŚĆ 44
Spring pasta with Wańczyk blue cheese and strawberries NEW
Makaron skrętki w sosie pomidorowym z szynką dojrzewającą, czarnymi oliwkami i rukolą 42
Pasta cesarecce in tomato sauce with ham, black olives and rucola
Warzywa w lekkim cieście z mixem sałat, sosem jogurtowym i kotlecikami z ciecierzycy, avocado 37
Vegetables in a light dough with a mix of lettuces, yoghurt sauce and chickpea cutlets and avocado
Sałatka z sezonowanym stekiem, pieczonym pomidorem i dipem z sera pleśniowego 44
Salad with seasoned steak, roasted tomato and blue cheese dip
Sałatka z wędzonym twarogiem, pomidorkami 34
koktajlowymi i owocami jagodowymi w vinegret NOWOŚĆ
Salad with smoked cottage cheese, cherry
tomatoes and berries in vinaigrette sauce NEW
Desery
Ciasto tysiąca listków z musem ze świeżych truskawek NOWOŚĆ 29
Thousand leaves cake with fresh strawberry mousse NEW
Beza Różana 29
Rose meringue
Lody różane ze świeżymi owocami i pomarańczową kruszonką 30
Rose ice cream with fresh fruit and orange crumble
Czekoladowy krem z malinami i ciastem cygaretkowym NOWOŚĆ 28
Chocolate cream with raspberries and cigarillo cake NEW
Praliny Patisserie Juliette 6 lub 12 sztuk 30/55
Michy Smaku – koncept dań fusion
Grillowane tofu / soczewica
(ciecierzyca, pak choi, pomidory suszone, marchew, orzechy) 28
Kurczak w panko/ryż basmati
(pomidorki koktajlowe, marchew, brokuł, ogórek, rzodkiewka) 30
Łosoś / ryż basmati
(awokado, wodorosty, orzechy nerkowca, pomarańcz, ogórek) 34