Menu główne i lunche w Różanej
Lunche dostępne od 30.01 do 03.02.2023.
Dania serwujemy od 11 do 16.00. Serdecznie zapraszamy!
Zamów: 697 567 776
Zupa koperkowa ze śmietaną i ryżem 14
Krem wielowarzywny z chipsem ziemniaczanym VEGE 16
Kwaśnica z żeberkiem wędzonym 18
Wątróbka z purée ziemniaczanym i ogórkiem kiszonym 21
Gołąbki z soczewicą oraz warzywami w sosie pomidorowym VEGE 25
Rolada wieprzowa w panierce z nadzieniem mięsnym, z frytkami i surówką 29
WTORKI 25 ZŁ – wszystkie sałatki!
ŚRODY 25 ZŁ – wszystkie makarony!
Dania serwujemy od 11 do 16.00. Serdecznie zapraszamy!
Zamów: 697 567 776




Zamówienia można składać telefonicznie lub na Pyszne.pl.
Podziel się smakiem
Deska polskich serów dojrzewających z winogronami i orzechami – 100g (2 os.) 35 | 200g (4 os.) 59
- koźlak 4 tygodnie (kozi ser)
- ser Samiego 6 tygodni (krowi ser)
- blue Wańczyk 4 tygodnie (krowi ser)
Deska suszonych wędlin od lokalnych dostawców z pieczonymi pomidorami – 100 g (2 os.) 37
(schab, karkówka, szynka) sezonowane 6 tygodni
Przystawki
Podsmażane uszy wieprzowe w cieście z dipami 28
(o smaku: czosnku niedźwiedziego, chrzanowym, pomidorowym na ostro)
Fried pork ears in batter with dips (flavors: bear garlic, horseradish, spicy tomato)
Rydze w kwaśniej śmietanie na cieście francuskim, posypka z orzechów laskowych, oliwa truflowa 34
Riga in sour cream on puff pastry, hazelnut sprinkles, truffle oil
Tatar wołowy podwędzany pędami róż 43
Beef tartare, smoked with rose shoots
Zupy
Zupa z czosnkiem niedźwiedzim, żółtkiem i grzankami 18
Wild garlic soup with egg yolk and croutons
Żurek tarnowski 19
Regional sour rye soup
Barszcz czerwony z uszkami gęsimi i asiette malinowym 25
Red borscht with goose dumplings and raspberry assiette
Krem z kiszonych pomidorów z popcornem z kaszy gryczanej i śmietaną 22
Cream of pickled tomatoes with buckwheat popcorn and cream
Dania główne
Pierogi sezonowe 35
Seasonal dumplings
Indyk w sosie kardamonowym na pure z fasoli, warzywa smażone 39
Turkey in cardamom sauce on bean puree, fried vegetables
Rolada z boczku z zapiekanką gryczaną w cieście drożdżowym i sosem jabłkowym, pikantna surówka z kapusty pekińskiej 34
Bacon roulade with buckwheat casserole in yeast dough and apple sauce, spicy Chinese cabbage salad
Panierowany schab z kością, purée ziemniaczane z czosnkiem niedźwiedzim i kapusta zasmażana 42
Breaded pork loin on the bone, potato purée with wild garlic and fried cabbage
Policzki wołowe w sosie własnym z cebulą, kluski kładzione, marynowana dynia 43
Beef cheeks in gravy with onion, put dumplings, marinated pumpkin
Placki ziemniaczane z jagnięciną i warzywami blanszowanymi 44
Potato pancakes with lamb and vegetables
Pierś z kaczki w sosie czekoladowo – buraczanym, puree z topinamburu i słony ptyś 53
Duck breast in chocolate-beet sauce, Jerusalem artichoke puree and salty puff
Gicz cielęca na kaszotto z pęczaku w sosie pomidorowym 54
Veal shank on pearl barley sausage in tomato sauce
Stek z polskiego antrykotu z frytkami domowymi i sosem z wina czerwonego 69
Polish entrecote steak with homemade fries and red wine sauce
Stek sezonowany na sucho 100 g 26
Dry seasoned steak
Ryby
Troć z ziemniakami puree,
szpinak na śmietanie, krążki cebulowe 42
Sea trout with mashed potatoes,
spinach in cream, onion rings
Sandacz filetowany z ziemniakami confitowanymi,
pieczone buraczki i sos śmietanowo – maślany 49
Zander filleted with confit potatoes,baked beetroots and cream-butter sauce
Makarony domowe i sałatki
Makaron wstążki z pesto z czosnku niedźwiedziego, pomidorkami koktajlowymi, serem dojrzewającym i orzechami 32
Pesto pasta with wild garlic, cherry tomatoes, ripening cheese and nuts
Makaron sprężynki w śmietanie z boczniakami, boczkiem i serem dojrzewającym 38
Pasta in cream with oyster mushrooms, bacon and ripening cheese
Makaron skrętki w sosie pomidorowym z szynką dojrzewającą, czarnymi oliwkami i rukolą 39
Pasta cesarecce in tomato sauce with ham, black olives and rucola
Warzywa w lekkim cieście z mixem sałat, sosem jogurtowym i kotlecikami z ciecierzycy, avocado 29
Vegetables in a light dough with a mix of lettuces, yoghurt sauce and chickpea cutlets and avocado
Sałatka z sezonowanym stekiem, pieczonym pomidorem i dipem z sera pleśniowego 39
Salad with seasoned steak, roasted tomato and blue cheese dip
Sałatka z marynowanym jajkiem, boczniak panierowany i boczek smażony 32
Salad with marinated egg, breaded oyster mushroom and fried bacon
Desery
Ekler z kremem i musem z rokitnika 24
Eclair with cream and sea buckthorn mousse
Beza Różana 26
Rose meringue
Lody różane ze świeżymi owocami i pomarańczową kruszonką 28
Rose ice cream with fresh fruit and orange crumble
Kozi sernik z pistacjami na miodzie z tarniny i musie ze śliwek 27
Goat cheesecake with pistachios, sloe honey and plum mousse
Praliny Patisserie Juliette 6 lub 12 sztuk 30/55
Michy Smaku – koncept dań fusion
Grillowane tofu / soczewica
(ciecierzyca, pak choi, pomidory suszone, marchew, orzechy) 24
Kurczak w panko/ryż basmati
(pomidorki koktajlowe, marchew, brokuł, ogórek, rzodkiewka) 25
Łosoś / ryż basmati
(awokado, wodorosty, orzechy nerkowca, pomarańcz, ogórek) 30